Negyvenhárom baleset történt Baranya vármegye útjain

2023. május 31. szerda 16:21

Negyvenhárom baleset történt Baranya vármegye útjain

Baranya vármegye közútjain a múlt héten összesen 43 baleset történt, amelyek közül nyolc baleset személyi sérüléssel járt. Öt balesetben könnyen, három baleset során pedig súlyosan sérültek, összesen tízen - adta hírül a police.hu.

 

 

Az elmúlt héten a sérüléses balesetek legfőbb okai a gyorshajtás és az elsőbbségadás elmulasztása voltak. Az okozó hat esetben személygépkocsi-vezető, míg egy-egy esetben motorkerékpáros és kerékpáros volt.

 

A balesetek megelőzése érdekében 2023. május 23-25. között zajlott a ORFK-OBB Zebra terv elnevezésű baleset-megelőzési akciója, amelyben a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság is részt vett.

A rendőrök elsősorban a gyalogosok biztonságos közlekedésére fókuszáltak, és az ellenőrzés során a közlekedésbiztonsági szempontból kiemelt kockázatú gyalogos átkelőhelyek környékén a testkamerát és drónt is bevetették. Megyénkben az ellenőrzés alatt összesen 160 rendőri intézkedés történt, a gépjárművezetők által elkövetett jogsértések száma a tavalyi évhez képest 72-ről 123-ra emelkedett, a gyalogosok által elkövetett jogsértések száma pedig 78-ról 37-re csökkent.

Az intézkedések minden esetben arányban álltak az elkövetett jogsértés súlyával, azonban nem a büntetés kiszabása volt a cél, hanem a cselekmény lehetséges tragikus következményeinek tudatosítása.

Forrás: BVRFK