Nagyon jó hír: Baranya megyében egyetlen igazolt, aktív fertőzött sincs

2020. június 05. péntek 12:28

Nagyon jó hír: Baranya megyében egyetlen igazolt, aktív fertőzött sincs

Négyszáz alá csökkent a koronavírus-fertőzéssel ápolt betegek száma, és négy olyan megye is van, ahol nincs igazolt fertőzött - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján. 

 

 

Müller Cecília hozzátette: továbbra is kedvezően alakulnak a járványügyi adatok; az elmúlt 24 órában 16 új esetet regisztráltak, jelenleg 1183 aktív fertőzött van, 397 embert ápolnak a kórházakban, és 21 beteg van lélegeztetőgépen.

Elmondta: Baranya, Bács-Kiskun, Békés és Tolna megyében nincs igazolt fertőzött. (A korábbi közlések, mely szerint Baranyában 36 igazolt fertőzöttet tartanak nyilván, azt jelentik, hogy a járvány kezdete óta ennyien fertőződtek meg a megyében. Ők azonban vagy meggyógyultak, illetve már nem adhatják tovább a vírust.)

Ismertetése szerint Budapesten 487, Pest megyében 144, Zalában 202, Fejér megyében 146, Komárom-Esztergom megyében 135, Nógrádban 22, Csongrád-Csanád megyében 13, Veszprém megyében 8, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 6, Győr-Moson-Sopron megyében 5, Hajdú-Biharban 4, Jász-Nagykun-Szolnok és Vas megyében 3-3, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és Hevesben 2-2, Somogyban 1 a fertőzöttek száma.

MTI - Fotó: MTI