Nádasok, bozótosok égtek hétfőn Baranyában

2015. augusztus 11. kedd 08:53

Hat szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat a megyében hétfőn. 

Versenden százötven négyzetméteren elhanyagolt, bozótos terület lángolt. Bólyban szintén gazos terület gyulladt meg. Mindkét esetben a mohácsi egységek avatkoztak be.

Nagypeterden két hektáron égett a nádas és a száraz avar. A szigetvári tűzoltóknak néhány faágat is el kellett távolítaniuk ahhoz, hogy a szűk dűlőkön át megközelítsék a helyszínt. A tűz ingatlanokat is veszélyeztetett, de a lángok továbbterjedését természetes akadályok gátolták, felszántott terület, megművelt kiskertek.

Görcsönydobokán két alkalommal is szabadtéri tűz keletkezett. Egyik esetben négyszáz négyzetméter nagyságú területen csaptak fel a lángok, amelyek egy kukoricatáblát is veszélyeztettek. A tűz nagy kiterjedése miatt a véméndi egység segítségére a mohácsi vízszállítót is a helyszínre riasztották. Néhány órával később ismét a település határában keletkezett tűz, ezúttal kétszáz négyzetméteren lángolt az avar.

Pécsváradon száz négyzetméteren bozótos égett, a pécsi tűzoltók rövid idő alatt eloltották a lángokat. Személyi sérülés, és anyagi kár egyik esetben sem keletkezett.

Forrás: Katasztrófavédelem