Motorosokat mószerolt be egy ittas pécsi autós, ez lett a vége

2022. szeptember 22. csütörtök 09:04

Motorosokat mószerolt be egy ittas pécsi autós, ez lett a vége

A Pécsi Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki közlekedési konfliktusa miatt hívta ki a rendőröket, akik megállapították, hogy ittas állapotban vezette a gépjárművét. 

 

 

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2022 júniusában gépkocsijával nem tudott kiállni egy zsákutcából az ott parkoló motorosok miatt. Ebből kifolyólag a motorosok és közte egy vita alakult ki, melynek során azonban a motorokkal az útból elálltak.

A férfi ennek ellenére bejelentést tett a rendőrségen a motorosok miatt, mert az autójával állítása szerint továbbra sem tud kiállni, illetve véleménye szerint a motorosok kábítószer hatása alatt állnak.

A bejelentést követően a férfi a gépkocsijába ült, majd elhajtott.

Mivel a bejelentést a motorosok is hallották, ezért megvárták a kiérkező rendőröket, akiknek elmondták, hogy a bejelentő már gépkocsijával elhajtott és szerintük ittas állapotban volt.

Ezt követően a rendőrök a bejelentő után mentek, akit megállítottak, majd igazoltattak.

Az ellenőrzés során megállapításra került, hogy a férfi ittas állapotban vezette gépjárművét, ezért a helyszínen jogosítványát elvették és bevonták.

Az elkövető cselekménye az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségének a
megállapítására alkalmas.

 

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség