Most még szinte hihetetlen, de hétvégén akár strandra is mehetünk, 27 fok lesz

2019. május 15. szerda 11:11

Most még szinte hihetetlen, de hétvégén akár strandra is mehetünk, 27 fok lesz

A legfrissebb előrejelzés szerint végre vége szakad a novemberre emlékeztető időjárásnak, melegszik az idő, olyannyira, hogy hétvégén akár már 27 fok is lehet a Dél-Dunántúlon.

 

Bár a májusi eső állítólag aranyat ér, a jóból is megárt a sok, a napok óta tartó pocsék időjárásból kezd mindenkinek elege lenni. 

Ha minden igaz, már nem kell sokáig várnunk arra, hogy forduljon az időjárás, az előrejelzés szerint ugyanis hamarosan már valóban a májust idézik majd a hőmérsékleti értékek, ugyanakkor záporok, zivatarok továbbra is lehetnek.

Csütörtökön a Dunántúlon még erősen felhős vagy borult lesz az ég, keletebbre hosszabb-rövidebb napos időszakok is várhatók. Elszórtan valószínű eső, zápor. Mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 21 fok között alakul, nyugaton lesz a hidegebb.  

Pénteken a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, amelyből elsősorban az ország keleti felén alakulhat ki helyenként zápor, egy-egy zivatar.

Mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között várható.  

Szombaton többnyire napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Néhol zápor, zivatar előfordulhat. A déli szél északnyugaton többfelé megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 25 fok között várható.  

Vasárnap kezdetben többnyire napos időre számíthatunk, majd egyre erősebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és délutántól mind több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. A délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.  

EQM