Mohácson is megalakult a 10 millió Fa közösség - Egyre többen csatlakoznak hozzájuk

2019. augusztus 14. szerda 11:23

Mohácson is megalakult a 10 millió Fa közösség - Egyre többen csatlakoznak hozzájuk

Országszerte tízmillió fa elültetésére vállalkozik a 10 millió Fa közösség, amelynek mohácsi csoportjához is egyre többen csatlakoznak. Ősszel kerül sor az első országos faültetési akcióra.

 

 

- A ma már megkérdőjelezhetetlen klímakrízis hatásának tompítására, a szén-dioxid csökkentése és a levegőben már meglévő káros anyagok megkötése mellett a természetes oxigéntermelés fokozása érdekében tudunk mi, hétköznapi emberek ezzel a módszerrel a legegyszerűbben érdemi eredményt elérni - mondta Sárkics Eszter, a a 10 millió Fa mohácsi csoportjának képviselője.

Mint említette, a július 23-án alakult városi csoporthoz egy nap alatt tizenhat tag csatlakozott, két hét alatt 50 taggá nőtt a tagok száma, és mára már a célt segítendő felajánlások is érkeztek: van, aki területet kínál fák ültetéséhez, más önkéntes munkát vállal, sőt, anyagi támogatásra jött ígéret.

A támogatók sorában első volt a Mohácsi Kutyatár, Schaller Ildikó, valamint Bezerédi Márta.

- A közösségi oldalon hírül adott 10 millió Fa közösség létjogosultságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy nem egészen egy hónap alatt harmincnál több helyi csoport alakult és határozta el a településén az 1 fő - 1 fa szellemében az ültetés előkészítését, illetve jelezték konkrétan a növények telepítését is - jegyezte meg Sárkics Eszter.

Hozzátette, a nemes akció szervezői készülnek egy őszi magoncgyűjtő akció meghirdetésére, továbbá november 9-én, egy héttel a halottak napját követően tervezik az „Élet Napja" esemény megrendezését.

- Ezen a napon lesz a 10 millió Fa csoportok közreműködésével az első országos faültető akció. A csoporthoz egyelőre a közösségi oldalon lehet csatlakozni (10 millió Fa - Mohács), míg a helyi kezdeményezéssel és az országos faültető mozgalommal egyaránt felvehető a kapcsolat a [email protected] e-mail címen - zárta a gondolatait Sárkics Eszter.

B. M. - Fotó: Pixabay