Mohácson is elmaradnak az ünnepségek, a városi nagyrendezvények is veszélybe kerülhetnek

2020. március 12. csütörtök 09:35

Mohácson is elmaradnak az ünnepségek, a városi nagyrendezvények is veszélybe kerülhetnek

Valamennyi március 15-éhez kapcsolódó, hétvégére tervezett ünnepség elmarad Mohácson is, a Mohácsi Kossuth Filmszínház és Kossuth Teátrum sem tartja meg előadásait a kormány határozatának megfelelően. A sportesemények közül a következő időszakban a focimeccsek biztosan zárt kapusak lesznek, kérdéses továbbá a táncházak, bálok, de még a következő hónapokban esedékes városi nagyrendezvények sorsa is.  

 

Azt követően, hogy a koranavírus-járvány miatt szerdán rendkívüli jogrendet vezetett be, s vészhelyzetet hirdetett ki a kormány , s ennek részeként megtiltották a 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását, a mohácsi önkormányzat is úgy döntött, nem tartják meg a március 15-ei ünnepségeket.

Az önkormányzati intézményeket szintén arra kérték, mondják le meghirdetett programjaikat, és egyelőre ne hirdessenek meg újabb eseményeket.

A Mohácsi Kossuth Filmszínház és Kossuth Teátrum közleménye szerint a kormányhatározat visszavonásáig nem tudják megtartani az előadásaikat.
Az eddig meghirdetetteket későbbi időpontokban tartják meg, melyre a jegyek érvényesek.

A kórházban továbbra is teljes látogatási tilalom van érvényben.

Eldőlt az is, hogy minden focimeccset zárt kapuk mögött lehet csak lejátszani, s feltehetően más sporteseményeken sem lehetnek jelen szurkolók.

Miután a bel- és kültéri rendezvényekre vonatkozó tilalom minden olyan eseményre érvényes, ahol többen vannak száz, illetve ötszáz főnél, kérdéses, megtarthatóak-e többek között a táncházak és a bálok.

Amennyiben a rendelkezések addig érvényben maradnak, feltehetően városi nagyrendezvényeket sem lehet megtartani, így például a Nepomuki-ünnepség is elmaradhat idén.

 

M. B.