Mohácsi fiatalember, Polyák András munkáját ismerte el a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

2020. május 30. szombat 09:55

Mohácsi fiatalember, Polyák András munkáját ismerte el a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

A Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete ifjúsági tagozatának és Vezetőségének javaslatára a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt a Pest megyében végzett lelkiismeretes, támogató munkájának elismeréseként Elismerő Oklevél Ifjúsági Vöröskeresztes Tevékenységért kitüntetést adományozott Polyák Andrásnak.

 

 

A vöröskereszt indoklása szerint a mohácsi születésű fiatalember 2015-ben kezdte vöröskeresztes ifjúsági tevékenységét Baranya megyében, majd később, 2018. május 26-án csatlakozott a Pest megyei programcsapathoz.

Tapasztalatait és tudását tovább bővítette és kamatoztatta a megyei és országos felkérések alkalmával. Egyike azon aktív, lelkes és csupa szív ifijeinknek, aki rendszeresen felteszi a kérdést: mikor lesz megint rendezvény?

A Pest megyei elsősegélynyújtó verseny minden évben kiemelkedő rendezvényünk, amelyben Andris is nagy szerepet vállalt, mint állomásvezető, pontozó. Elsősegélynyújtó ismereteit más módon is kamatoztatta: pl. a Biztonság Hete keretében elsősegélynyújtó bemutatót és ambuztatást tartott a látogatóknak, emellett segédoktatóként járult hozzá a megye sikeréhez a BringaAkadémia pedagógus oktatásában, illetve a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság által rendezett interaktív elsősegély turbójában 13 Pest megyei helyszínelő rendőr tudásfrissítésében vállalt oroszlánrészt.

A Hősképző kampány 2019-ben hatalmas sikert ért el Pest megyében, amelynek egyik kiemelkedő, aktív megvalósítója, illetve kampányarca volt, az országos médiumokban is. Oktató tevékenysége mellett maga is versenyzőként szerepelt az Országos Elsősegélynyújtó Versenyen Zalaegerszegen, illetve szervezési munkájának köszönhetően a Nemzeti Közszolgálati Egyetem „Egyetemi Napok" programjának keretében elsősegélynyújtó bemutatót tarthatott programcsapatunk. Emellett a „Vihar" összevont katasztrófavédelmi gyakorlaton Pest megyét képviselve, ellátóként teljesítette az aktuális kihívásokat Dunaújvárosban.

Ifjúsági tevékenysége során egyre több gyakorlatot szerzett baleset-szimuláció illetve imitátori területen. 2019-ben hatalmas, átütő sikert aratott az Országos Rendőr-főkapitányság egyedi, gyalogosokat érintő kampányfilmje, amelyben a Pest megyei ifik között „Zombiként" hívta fel a figyelmet a balesetek elkerülésére. A kampányfilmet több országos felületen is sokáig megjelenítették.

Vöröskeresztes ifi tevékenységét megkoronázza, hogy a szervezetünk által, 2019-ben 9. alkalommal megírt és megnyert pályázat során a Sziget Fesztivál programcsapatában logisztikai, megvalósítói és projekt koordinátor helyettesi feladatokat ellátva biztosította sikerünket. Büszkék vagyunk arra, hogy Andris a vöröskeresztesek között, velünk együtt teszi egy picit jobbá a világot és mutat példát kicsinek, nagynak, kollégának, önkéntesnek.

A március közepétől hazánkat és mindennapjainkat is érintő járványügyi helyzet miatt idén rendhagyó módon tudjuk ünnepelni a kitüntetetteket. A konkrét átadó ünnepség lehetséges megszervezéséig ezúton fogadja tiszteletünket és hálánkat a vöröskeresztes tevékenységért.

Forrás: Magyar Vörökereszt