Mohács is elutasítja a bevándorlás-szervező irodák létesítését és a betelepítést

2018. március 04. vasárnap 09:00

Mohács is elutasítja a bevándorlás-szervező irodák létesítését és a betelepítést

A város képviselő-testülete is csatlakozott Szita Károly, Kaposvár polgármestere felhívásához, s határozatban utasította el a migránsok kényszerbetelepítését, valamint a bevándorlást szervező irodák létesítését. 

 

Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének Elnöke felhívással fordult a honi önkormányzatokhoz, köztük Mohács vezetéséhez is.

Az indítványt - az eredeti változatot kiegészítve - a legutóbbi testületi ülésen terjesztette a képviselők elé Szekó József, Mohács polgármestere.

A képviselő-testület az alábbi szövegű határozatot fogadta el: 

"Mohács Város Önkormányzata elutasítja, hogy Mohácson bevándorlás-szervező irodát létesítsenek és térségünkbe tömegesen gazdasági bevándorlókat telepítsenek.

Arra szólítjuk fel Soros György urat, hogy hagyjon fel a különböző politikai berendezkedésű országok - így hazánk - destabilizálásával.

Itt az ideje, hogy a világ leggazdagabb és legbefolyásosabb emberei - élükön Soros Györggyel - felelősséget vállaljanak szerencsétlenebb sorsú embertársaikért és saját hatalmas vagyonuk terhére vigyenek befektetéseket, fejlesztéseket a szegényebb, elmaradottabb régiókba, így teremtve esélyt az ott élőknek a saját hazájukban való boldogulásra."

Képünk illusztráció.

Forrás: Önkormányzati Hírek