Mohács horvát partnervárosa, Filip i Jakov vízilabda csapata volt hosszú hétvégére a vendég

2014. november 25. kedd 18:27

Mohács horvát partnervárosa, Filip i Jakov vízilabda csapata volt hosszú hétvégére a vendég

A Mohácsi Torna Egylet vízilabda szakosztálya meghívására a horvátországi Filip i Jakov város 24 fős delegációja, többségük vízilabdás töltött négy napot az elmúlt héten Mohácson.

- Csütörtöktől vasárnap estig voltak a vendégeink a horvát sportolók, illetve a kíséretükkel ide látogatott Zoran Pelicaric, Filip i Jakov polgármestere - tájékoztatta a Mohácsi Újságot Somogyi Zsolt, az MTE vízilabda szakosztályának a vezetője.

Mint elmondta, miután a két város idén hivatalosan partnerkapcsolatot létesített, ezúttal e sportág területén is felvették egymással a kapcsolatot és az ismerkedéshez jó alkalom volt a négynapos találkozó. Természetesen barátságos vízilabda mérkőzést is tartottak, s ehhez szintén meghívottként csatlakoztak a bajai vízilabdások is.

Arról, hogy városunkat, illetve valamennyire Pécset is megismerjék, szabadidős program keretében Jaksics György képviselő gondoskodott. Egy délutánra Pécsre utaztak, ahol a belvárosban tett séta után megnézték az Ókeresztény sírkamrákat és a Székesegyházat. Mohácson a Busóudvarban hosszasan időztek, rendkívül tetszett a sportolóknak az interaktív kiállítás, de hasonló elismerő szavakkal nyilatkoztak a Kanizsai Dorottya Múzeumban látottakról is.

Filip i Jakov város több polgárával eredetileg a Sokac Kör tagjainak van évek óta ismeretsége. Az ő kezdeményezésük volt Moháccsal a testvérvárosi kapcsolatfelvétel. A köri hagyományőrző néptánccsoport két alkalommal már a partnerkapcsolat jegyében vendéglőszereplőként járt a horvát barátaiknál, s most a sport területén építgetik a kapcsolatot. Egyelőre azt tervezik, hogy jövőre a húsvéti gyermek focitorna lesz a következő alkalom, amikor a diákok is ismeretségeket köthetnek.

Képünkön: vízilabda mérkőzés a Mohácsi Uszodában a horvát sportolókkal.

B. M. Fotó: Póth Sándor