Mindenszentek előtt: kerítést építettek a temetőben, kannákat helyeztek el a kút környékén

2018. október 22. hétfő 10:34

Mindenszentek előtt: kerítést építettek a temetőben, kannákat helyeztek el a kút környékén

A köztemető üzemeltetési feladatait ellátó vállalkozás tájékoztatást tett közzé a sírkert nyitva tartásáról, az elvégzett munkálatokról, valamint egyes változásokról.  


Amint arról beszámoltunk, a képviselő-testület döntése értelmében már nem a városgazdálkodási vállalat, hanem a Walter Kft. látja el a köztemető üzemeltetési feladatait.

A vállalkozás tájékoztatása szerint a közelmúltban elvégezték a temető bekerítését a Bégrét utcai részen, az ott található nagykaput - amely a tehergépkocsik behajtására alakították ki - a biztonság megőrzése érdekében zárva tartják.

A csap és a kutak környékén öntözőkannákat helyeztek el, amiket mindenki igénybe vehet. A kannákat biztonsági zárral látták el, ami a bevásárlókocsikhoz hasonlóan 100 forintos és 1 eurós érmével működik.

A vízvételezésre eddig használt alkalmatosságokat eltakarították.

A ravatalozó épületénél hétköznap reggel hét és délután négy óra között mindenki számára PI-víz fogyasztására van lehetőség, valamint a WC-t is nyitva tartják.

A ravatalozó mögötti részen az urnakripta-parcellát zöldkerítéssel választják el.

A temető arculati tervének figyelembe vételével kialakítottak előre megváltható sírhelyeket, urnasírboltokat, továbbá kriptákat.

A temetőt Mindenszentek és Halottak napja idején, október 26-ától november 4-éig naponta reggel hét és este kilenc óráig tartják nyitva.

November 5-étől állnak át a téli nyitva tartásra, akkor héttől hat óráig kereshetik fel a látogatók szeretteik nyughelyeit.

Képünk illusztráció.

Forrás: EQM - Önkormányzati Hírek