Migránsokat és egy embercsempészt is lekapcsoltak a mohácsi rendőrök Kölkeden

2020. május 28. csütörtök 08:19

Migránsokat és egy embercsempészt is lekapcsoltak a mohácsi rendőrök Kölkeden

Kölkeden állították meg a rendőrök a migránsokat szállító személygépkocsit. 

 

 

A mohácsi rendőrök szerdán 14 órakor egy francia honosságú személyautót, illetve annak utasait ellenőrizték Kölkeden.  

A rendőrök megállapították, hogy a járművet vezető 20 éves ukrán állampolgárságú férfi nyolc, magát szír, illetve iraki állampolgárnak valló férfit szállított a járműben.

A migránsok nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, továbbá sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. Velük szemben az intézkedések folyamatban vannak.

A rendőrök a gépjárművet lefoglalták, majd a sofőrt előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés elkövetése miatt indítottak ellene büntetőeljárást. Gyanúsítotti kihallgatása folyamatban van.

Ugyanezen a napon 20 óra 40 perckor hat illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök Kölked térségében. A férfiakból álló csoport tagjai szír állampolgároknak vallották magukat. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Velük szemben az intézkedések szintén folyamatban vannak.​

Forrás: BMRFK