Megverte élettársát, szétlopta a várost egy férfi

2019. április 12. péntek 17:10

Megverte élettársát, szétlopta a várost egy férfi

A Pécsi Járásbíróság csütörtökön elrendelte egy férfi letartóztatását kifosztás és egyéb bűncselekmények megalapozott miatt. 

 

 

A rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsított férfi 2018. november 9-én a volt élettársa tulajdonát képező pécsi lakásban előzetes szóváltást követően a konyhaajtó üvegét betörte, volt élettársát bántalmazta, arcát több alkalommal pofon ütötte és egy alkalommal ököllel is megütötte, majd miután a sértett kimenekült a lakásból, eltulajdonította a sértett ott hagyott pénztárcáját, a benne lévő készpénzzel, iratokkal és bankkártyával együtt.

A sértett - aki a bántalmazás következtében dió nagyságú, 8 napon belül gyógyuló fejsérülést szenvedett el - a lakóhelye mellett egy nagy méretű szemetesben a pénztárcáját és a többi iratát is megtalálta.

Továbbá a gyanúsított 2018. október 21. és 2019. február 9. napja között 50.000 forintot nem meghaladó értékű lopásokat követett el oly módon, hogy nyitott állapotban hagyott személygépkocsikból egy alkalommal notebookot, illetve több alkalommal pénztárcákat vett ki a bennük lévő közokiratokkal és bankkártyával együtt, valamint boltokból élelmiszereket és dezodorokat tulajdonított el.

Egy alkalommal a lopás útján megszerzett bankkártyával egy bankautomatából három részletben összesen 10.000 forint készpénzt is felvett.

A gyanúsított a bűncselekményekkel mindösszesen 204.579 forint kárt okozott.

Forrás: Pécsi Törvényszék