Mecsekpölöskén falunapoztak a komlói rendőrök

2019. július 01. hétfő 18:45

Mecsekpölöskén falunapoztak a komlói rendőrök

A komlói rendőrök a mecsekpölöskei falunapon tartottak bemutatót, illetve megelőzési tanácsadást.

 

 

A Komlói Rendőrkapitányság munkatársai szombaton a mecsekpölöskei falunapon várták az érdeklődőket. A rendőrségi bemutatót követően olyan játékos feladatokban vehettek részt a jelenlévők, ahol a megoldások olyan rendőri ajánlások voltak, amelyek arra mutattak rá, hogy hogyan védhetjük meg otthonunkat, gyermekeinket, személyes adatainkat.

A legkisebbeknek a KRESZ-horgászat során a gyalogos és a kerékpáros közlekedés szabályait elevenítették fel, a nagyobbaknak pedig a biztonságos internethasználattal, illetve a nyári szabadidő biztonságos és hasznos eltöltésével kapcsolatos kvízkérdésekkel készültek.

A felnőttek - szülők, nagyszülők - figyelmét az otthonaik és vagyontárgyaik védelmére hívták fel. Egy rövid kérdéssorra adott válaszaik alapján saját maguk is felmérhették, hogy valóban olyan eszközökkel, olyan módon védik-e az otthonukat, ami távol tarthatja az idegen behatolókat. A program során szó esett a vagyonvédelmi kamera alkalmazásáról is, amellyel nagyban növelhetjük otthonunk biztonságát.

Nagy sikert aratott az úgynevezett részegszemüveg bemutatása is, a lelkes kipróbálók megtapasztalhatták, hogy az ittasság hogyan befolyásolja érzékszerveink működését.

Szintén nagy érdeklődés kísérte a rendőrség felszereléseit bemutató standot, ahol „rendőrbőrbe" bújhattak a résztvevők, felpróbálhatták a protektort, és a lövedékálló mellényt.

A jó hangulatú rendezvény délelőttjén hasznos tanácsokat kaphattak kicsik és nagyok annak megerősítésére, hogy saját biztonságunk záloga a megelőzés, a kellő és körültekintő óvatosság.

Forrás: BMRFK