Már több mint 200 baranyai rendőr kapott sérültellátó képzést

2023. december 14. csütörtök 16:19

Már több mint 200 baranyai rendőr kapott sérültellátó képzést

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2013-tól vesz részt a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ által szervezett Police Medic rendészeti sérültellátó tanfolyamok megszervezésében és lebonyolításában. 

 

 

A tízéves múltra és az új oktatási körülményekre tekintettel közös sajtótájékoztatót tartott Révész Ákos alezredes, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Kiképzési és Tanfolyamszervezési Főosztály főosztályvezetője, dr. Rendeki Szilárd, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Orvosi Készségfejlesztő és Innovációs Központ igazgatója, valamint Takátsy Zoltán r. alezredes, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat vezetője csütörtökön Pécsett, az egyetemen. Értékelték az elmúlt évek tapasztalatait, valamint a gyakorlati oktatás rejtelmeibe is betekintést nyerhettek a média képviselői.


A Pécsi Tudományegyetem szakemberei által instruált képzéseket kezdetben a rendőr-főkapitányság objektumában bonyolították le, azonban 2023-tól a tanfolyam teljes egészében a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Orvosi Készségfejlesztő és Innovációs Központ új oktatóegységében történik, ahol a rendőrök a kor színvonalának megfelelő körülmények között sajátíthatják el a harctéri elsősegélynyújtás alapjait.

A tanfolyam indulása óta eltelt tíz év alatt Pécsett 231 rendészeti sérültellátót képeztek ki. Ezen túlmenően 77 rendőr végzett Police Medic instruktorként, akik a rendőrség személyi állománya számára tartanak ilyen jellegű alapképzéseket.

A megszerzett ismeretek birtokában a rendőrök nemcsak sérült társaikat képesek ellátni, hanem amennyiben egy intézkedés helyszínén sebesült személyt találnak, úgy az ő helyszíni ellátásában is részt tudnak venni, ugyanis a tanfolyamot sikeresen elvégzők az ellátáshoz szükséges életmentő eszközöket is megkapják.

 

Forrás: police.hu