Majd' tízmilliárd forintból gazdálkodhat ebben az esztendőben a mohácsi önkormányzat

2020. február 15. szombat 10:03

Majd' tízmilliárd forintból gazdálkodhat ebben az esztendőben a mohácsi önkormányzat

Pénteken ülésezett a mohácsi képviselő-testület, a tizenöt tárgyalandó napirendi pont közül kiemelkedett az idei évre vonatkozó költségvetési rendelet elfogadása. A tanácskozást követően ünnepélyesen is felavatták Trischler Ferenc szobrászművész busószobrait, számolt be a bama.hu.

 

 

A költségvetési tervezetből kiderült, hogy bár Mohács lélekszáma tavaly tovább apadt, ennek ellenére az ipari parkba betelepülő vagy a fejlődő és egyre jelentősebb adót fizető vállalkozásoknak köszönhetően emelkedik a helyi iparűzésiadó-bevétel, ami egyre magasabb egy főre jutó adóerő-képességet jelent. Ezzel párhuzamosan azonban csökken az állami támogatás mértéke is.

A büdzsé főösszege 9,8 milliárd forint, működésre 3,4 milliárd (ebből 1,1 milliárd megy bérekre), fejlesztésekre 6,4 milliárd forint jut. A helyi adókból 1,4 milliárdos bevételre számítanak.

Pávkovics Gábor alpolgármester elmondta, hogy a város intézményrendszere az ötödére zsugorodott, mégis magasabb költségvetéssel számolnak, aminek az a magyarázata, hogy lényegesen több fejlesztési forrást tudnak felhasználni.

Az ülés után avatták fel ünnepélyesen a Pécsi úti körforgalomban Trischler Ferenc szobrászművész alkotását. A háromalakos szoborcsoport busókat mintáz, akik terelő, üdvözlő mozdulattal köszöntik a városba érkező autósokat.

EQM