Lopásra is kényszerítette egy rabló az áldozatát Pécsett

2019. július 10. szerda 13:56

Lopásra is kényszerítette egy rabló az áldozatát Pécsett

Pécsi Járásbíróság szerdán elrendelte egy pécsi férfi letartóztatását egy hónapra rablás gyanúja miatt. 

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított vasárnap 16 óra 40 perc körül egy pécsi buszmegállóban egy férfitől cigarettát kért, majd miután az közölte vele, hogy nem tud adni, szidalmazni kezdte.

Ezt követően letépte a pánttal rögzített pénztárcát a nyakából és abból 1.500 forintot vett ki, miközben a bal combján megrúgta. A sértett ettől elesett, a zsebéből kiesett a mobiltelefonja, amit a gyanúsított meglátott, magához vette és közölte a sértettel, hogy az már az övé.

Ezután a gyanúsított a sértett sporttáskáját is kinyittatta, abból egy fekete pólót vett el azzal, hogy arra a sértettnek már nem lesz szüksége. Ezután közölte a sértettel, hogy neki és családjának ételre és ruhára van szüksége, a sértett menjen be a közeli nagyáruházba és onnan ételt és ruházati termékeket tulajdonítson el, ha nem teszi meg, „meg lesz szurkálva".

A sértett félelmében teljesítette a gyanúsított kérését, de tettét az áruház biztonsági őre észlelte, és bejelentést tett a rendőrségen. A gyanúsított a sértettnek összesen 30.000 forint kárt okozott.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, vele szemben több más büntetőeljárás is van folyamatban.

A gyanúsított terhére rótt jelentős tárgyi súlyú bűncselekményre figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, illetve a sértett megfélemlítésével, befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást, valamint újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A bíróság végzését az ügyész és a gyanúsított tudomásul vették, míg a védő fellebbezését három napon belül jelentheti be, így a határozat nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék