Legurította a lépcsőn anyja élettársát, elítélték

2020. április 28. kedd 08:36

Legurította a lépcsőn anyja élettársát, elítélték

A Pécsi Törvényszék hétfőn megtartott előkészítő ülésen a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 2 év 6 hónap börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. 

 

 

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint vádlott évek óta élt együtt édesanyjával és a sértett férfival Pécsett. A vádlott italozó életmódot folytatott, korábban ittas állapotban több alkalommal bántalmazta édesanyját és a sértettet is.

Az 59 éves sértett férfi krónikus betegsége miatt megromlott egészségi állapotú személy, alsó végtagi fájdalma miatt járni csak bot segítségével tudott, így is legfeljebb ötven méter megtételére volt képes.

2019. július 25. napján, a délutáni órákban a vádlott és a sértett egymás társaságában italoztak, mindketten bort fogyasztottak. A vádlott az elfogyasztott ital hatására agresszívvá vált, kezébe baltát fogott és azzal, több alkalommal belevágott a ház falába, ajtajába, valamint a hűtőszekrénybe is.

Rövid idő elteltével a vádlott megtámadta a sértettet, bottal jobb könyökén megütötte, majd arcára egy alkalommal ököllel ütést mért, végül pedig a sértettet meglökte, aki a lökés következtében a lépcsőn legurult.

A bűncselekmény elkövetését követően a vádlott a helyszínről eltávozott, a rendőrséget az esti órákban hazaérkező édesanyja értesítette.

A bántalmazás következtében a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Forrás: Pécsi Törvényszék