Lecsukták a magát E.ON-ellenőrnek kiadó férfit

2019. május 09. csütörtök 16:32

Lecsukták a magát E.ON-ellenőrnek kiadó férfit

A Pécsi Járásbíróság  szerdán elrendelte egy kisvejkei férfi letartóztatását egy hónapra kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és szabálysértési értékre elkövetett lopás, illetve ennek kísérlete és csalás vétsége alapos gyanúja miatt. 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított, magát villanyszerelőnek, illetve az E.ON ellenőrének kiadva több településen családi házakba ment be, ahol az ott lakó sértettek figyelmét elterelve kutatni kezdett és pénztárcát, a benne lévő készpénzzel és iratokkal vagy készpénzt tulajdonított el, illetve a sértett hiszékenységét kihasználva villanyszerelési díjat kért, ezzel összesen több, mint 300.000 forint kár okozott a sértetteknek.

További két cselekményével akkor hagyott fel, amikor két sértett azt kérte, hogy igazolvánnyal igazolja magát, a gyanúsított ekkor az ingatlanokat elhagyta.

A gyanúsított többszörösen, vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt büntetett előéletű, e cselekményeket felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el. Alaposan tartani lehet attól - figyelemmel a cselekmény jellegére is - hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeket követne el.

A bíróság határozata ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így az nem végleges.