Lecsukták a Kölkednél elfogott embercsempészt

2019. július 04. csütörtök 09:26

Lecsukták a Kölkednél elfogott embercsempészt

A Pécsi Járásbíróság szerdán elrendelte egy román állampolgárságú férfi letartóztatását egy hónapra több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette alapos gyanúja miatt. 

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi július 1-jén, a kora reggeli órákban, az általa vezetett Ford Transit gépkocsiba felvett 12 migráns személyt azzal a szándékkal, hogy nekik az osztrák államhatár jogtalan átlépéséhez segítséget nyújtson.  

A Mohácsi Rendőrkapitányság járőrei az 56-os számú főúton, a gyanúsított által vezetett gépkocsit 5 óra 55 perckor ellenőrzés alá vonták. Ekkor megállapították, hogy a gyanúsítotton kívül a járműben 11 magát afgánnak, és egy magát pakisztáni állampolgárnak valló személy is tartózkodott, akik a magyar államhatárt is a jogszabályok megszegésével lépték át azzal a szándékkal, hogy Magyarországon keresztül más európai államba menjenek.

Figyelemmel arra, hogy a gyanúsított Magyarországon lakóhellyel nem rendelkezik, és a terhére rótt bűncselekmény jelentős tárgyi súlyú, alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, illetve a tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével az eljárás meghiúsítására törekedne.

A bíróság határozatát az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék - Fotó: police.hu (archív)