Lecsukták a kokainnal a hátizsákjában balesetező motorost

2020. május 26. kedd 14:00

Lecsukták a kokainnal a hátizsákjában balesetező motorost

A Pécsi Járásbíróság kedden egy hónapra elrendelte egy gyanúsított letartóztatását különös visszaesőként, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. 

 

 

A rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsított  május 23. napján 13 óra 15 perc körüli időben Pécs külterületén közlekedési balesetet szenvedett.

A mentőszolgálat a balesetben súlyosan megsérült gyanúsítottat a nála lévő hátizsákkal együtt beszállította egy pécsi kórházba. A betegállátó személyzet - a vonatkozó szabályok alapján - megkezdte a beteg értéktárgyainak a leltározását, melynek során figyelmesek lettek a táskában található kettő darab téglatest formájú, nylon zacskóba csomagolt, összesen 2,5 kiló fehér port tartalmazó tömbre. A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a csomagban található fehér por kokain.

A gyanúsított büntetett előéletű, korábban a bíróság kábítószer kereskedelem bűntette miatt tíz év fegyházra ítélte.

A bíróság a letartóztatás elrendelésének indoklásában kifejtette, hogy a bűncselekmény tárgyi súlyára, a nyomozás kezdeti szakaszára, a gyanúsított különös visszaesői személyi minőségre, valamint arra is figyelemmel, hogy a bűncselekményt feltételes szabadságra bocsátása alatt követte el, alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított - szabadlábon hagyása esetén - megszökne, elrejtőzne, a bizonyítást veszélyeztetné, valamint az eljárás tárgyát képező bűncselekményt folytatná vagy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A fenti indokok alapján a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

A bíróság határozata végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék