Lecsukatta a bíróság az alvó férfit kifosztó nőt

2020. március 06. péntek 11:38

Lecsukatta a bíróság az alvó férfit kifosztó nőt

A Pécsi Járásbíróság pénteken egy hónapra elrendelte egy pécsi nő letartóztatását kifosztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. 

 

 

A rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsított 2019. augusztus 31. napján éjjel 1 órakor odament a pécsi főpályaudvar egyik padján alvó férfihez, majd a sértett védekezésre képtelen állapotát kihasználva a sértett táskájából kivette a fekete irattartóját, és az irattartóból elvette a sértett tulajdonát képező mobiltelefont.

A gyanúsított a bűncselekmény elkövetésével 3.000 forint kárt okozott a sértettnek, amely nem térült meg.

A gyanúsított a fenti cselekményt egy korábbi szabadságvesztés büntetéséből való feltételes szabadságra bocsátásának próbaideje alatt követte el. Erre, valamint a kifosztás bűntettének törvényi fenyegetettségére figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne.

Figyelemmel arra, hogy a nyomozó hatóság még tanúkat kutat fel az ügyben, illetve hogy az eltulajdonított mobiltelefon a nyomozás során még nem került elő, megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a tanú jogellenes befolyásolásával, valamint a tárgyi bizonyítási eszköz elrejtésével a bizonyítást veszélyeztetné.

A gyanúsított büntetett előéletére, a feltételes szabadság próbaideje alatti elkövetésre, valamint arra tekintettel, hogy a gyanúsított munkahellyel és jövedelemmel nem rendelkezik, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása estén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A fenti indokok alapján a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

Az ügyész tudomásul vette a végzést, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be ellene, így a bíróság határozata nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék