Lecsukatta a bíróság a véméndi gyújtogatókat

2022. augusztus 15. hétfő 16:03

Lecsukatta a bíróság a véméndi gyújtogatókat

A Pécsi Járásbíróság hétfőn elrendelte két fiatal férfi letartóztatását egy hónapra több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérlete alapos gyanúja miatt.

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint 2022. augusztus 13-án, az éjjeli órákban a két gyanúsított, az általuk sörösüveg és benzin felhasználásával elkészített úgynevezett „Molotov-koktéllal" egy véméndi ingatlanhoz mentek, melyben a tulajdonosok aludtak.

A gyanúsítottak az ingatlan középső szobájának zárt ablakát a Molotov koktélokkal bedobták, melynek következtében a szobában található ingóságok meggyulladtak. A csörömpölésre a sértettek felébredtek és értesítették a tűzoltóságot.

A gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmény tíztől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő. Az egyik gyanúsított büntetett előéletű, társa büntetlen, azonban vele szemben köznyugalom elleni bűncselekmény elkövetése miatt intézkedést már alkalmaztak.

Alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak, szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének, illetve az eljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetnék a bizonyítást, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

A bíróság végzését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsítottak és egyikük védője enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében jelentettek be fellebbezést, míg a másik védő nem fellebbezett. A bíróság határozata nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék