Lecsukatta a bíróság a késes pécsi rablót

2020. november 20. péntek 15:11

Lecsukatta a bíróság a késes pécsi rablót

Pécsi Járásbíróság pénteken elrendelte egy Pécsen hajléktalanként élő fiatal férfi letartóztatását egy hónapra felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének alapos gyanúja miatt. 

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított november 15-én, a délutáni órákban Pécsett a nyílt utcán haladt a volt barátnőjével, amikor elővett egy kést és megfenyegette a lányt, hogy adja át a táskáját, különben leszúrja őt. A sértett a fenyegetésétől megijedt és a táskáját a gyanúsítottnak átadta, aki azzal elfutott.

A sértett táskájában tartotta a személyazonosító okmányait, 8.500 forint készpénzét, belépőkártyáját, kerékpártároló kulcsát és a kijárási korlátozással kapcsolatos igazolását. A gyanúsított a sértett táskájában lévő tárcából a készpénzt magához vette, a többi tárgyat eldobta. A sértett készpénze és személyazonosító okmánya nem került elő, a táskát a nyomozó hatóság az elkövetés helyszínének közelében megtalálta.

A gyanúsított korábban többszörösen volt büntetve vagyon elleni és vagyon elleni erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt, jelenleg is felfüggesztett szabadságvesztés és több városban egyéb számos büntetőeljárás hatálya alatt áll.

A gyanúsításban szereplő, jelentős tárgyi súlyú - öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő - bűncselekményre figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított megszökne, elrejtőzne, a sértett befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A bíróság határozatát az ügyész, a gyanúsított és a védője is tudomásul vette, így az végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék