Lázár János Mohácson: Brüsszelben hazudtak minden tagállamnak, így a magyaroknak is

2022. december 02. péntek 09:03

Lázár János Mohácson: Brüsszelben hazudtak minden tagállamnak, így a magyaroknak is

Hargitai János országgyűlési képviselő meghívására Lázár János építési és beruházási miniszter a nemzeti konzultáció erősítése kapcsán indított országjáró fórumsorozat keretében tartott lakossági fórumot csütörtök este a Mohácsi Selyemgyár Kulturális Negyedben, számolt be róla a bama.hu.

 

A miniszter látogatásának egyik célja az volt, hogy a nemzeti oldal helyi képviselőivel arról beszéljen, hogy a szankciós politikának milyen következményei vannak. 

- Azt kell látni, hogy amikor a szankciókat a háború után bevezették, akkor Brüsszelben hazudtak minden tagállamnak, így a magyaroknak is. Először azt, hogy a szankciók ártani fognak Oroszországnak. Valójában a szankciók Európának ártanak és nem Oroszországnak - fogalmazott.

Mindenkit arra kért, hogy a szankció elleni tiltakozásképpen az újabb nemzeti konzultációhoz járuljon hozzá azzal, hogy kitölti.

Lázár János a fórum után a „Mohács 500" projekt beruházásairól, és az évfordulóra való felkészülésről is egyeztetett a helyi politika szereplőivel.

Forrás: bama.hu