Lakása ablakából árulta a drogot egy pécsi férfi

2020. április 01. szerda 14:01

Lakása ablakából árulta a drogot egy pécsi férfi

A Pécsi Járásbíróság szerdán napján egy hónapra elrendelte egy gyanúsított letartóztatását új pszichoaktív anyaggal visszaélés gyanúja miatt. 

 

 

A rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsított 2020. március 30. napját megelőzően pécsi tartózkodási helyén, az általa lakott belvárosi ingatlan utcára néző ablakából mások részére rendszeresen értékesített pszichoaktív anyagot.

A gyanúsított tartózkodási helyén foganatosított házkutatás során feltalálásra és lefoglalásra került több csomag kábítószernek tűnő növényi anyag - melyből egy csomag új pszichoaktív anyagnak minősülő 4F-MDMB-BINACA-ként azonosítható-, valamint mobiltelefonok, tablet és készpénz is.

A bűncselekmény tárgyi súlyára figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, valamint a még felkutatandó tanúk befolyásolásával, bizonyítékok eltüntetésével, megsemmisítésével a bizonyítást veszélyeztetné.

A gyanúsított bejelentett munkahellyel és jövedelemmel nem rendelkezik, a bűncselekményt feltehetően rendszeres anyagi haszonszerzésre törekedve követte el, így reális a veszélye, hogy szabadlábon hagyása estén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A fenti indokok alapján a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

A gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a bíróság határozata nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék