Köszönetet mondtak a szociális területen dolgozóknak

2019. november 15. péntek 18:00

Köszönetet mondtak a szociális területen dolgozóknak

Az Országgyűlés 2016-ban döntött arról, hogy november 12-ét, a Szociális Munka Napját munkaszüneti nappá nyilvánítja. Ez alkalomból rendeztek ünnepséget pénteken dr. Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnökének részvételével a baranyai megyeszékhely megyei önkormányzat dísztermében, hogy ráirányítsák a figyelmet azokra a szakemberekre, akik az év minden napján segítik, gondozzák segítségre szoruló honfitársainkat. 

 

 

Az ünnepségen elhangzott: a szociális feladatellátásban jelen van a szolidaritás, a humánum és a tolerancia, ami tartást ad ennek a szakmának. Őri László kiemelte, hogy egy társadalom, egy helyi közösség fejlettségét az is mutatja, hogyan viszonyul elesett, nehéz helyzetbe került tagjaihoz.

- Egy társadalom, egy közösség fejlettségét jelzi az is, hogyan figyel oda és hogy becsüli meg azoknak a munkáját, akik a nehéz helyzetbe került, elesett tagjaikon segítenek. Fontos, hogy legyen idő arra, hogy a mindennapok rohanó világából időnként megálljunk, egymás szemébe nézzünk és köszönetet mondjunk. engedjék meg hogy köszönetet mondjak Önöknek és önökön keresztül annak a több ezer Pécsett és Baranya településein dolgozó szociális segítőnek és munkatársnak, akik a nehéz helyzetben élőknek, szüleink, nagyszüleink időseknek, elesetteknek segítenek az év minden napján szolgálatot és missziót vállalva.

A Szociális Munka Napján az együttműködő- és partnerszervezetek - többek között a Baptista Szeretetszolgálat, a Fogd a Kezem Alapítvány, az Indít Közalapítvány - munkáját is megköszönték. dr. Őri László megyei elnök megköszönte Kocsis Józsefnek, a Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete elnökének, hogy másfél évtizede évről évre megszervezi a szociális szakemberek közös ünnepét.

A kormányzat az utóbbi években számos eszközzel segítette, támogatta a a szociális, a gyermekjóléti és a gyermekvédelmi szolgálatokban dolgozó munkatársak elkötelezett és szakmailag magas színvonalú munkáját.