Kopácson gasztrokulturális fesztivált tartanak a hétvégi halásznapokon

2015. szeptember 16. szerda 18:16

Kopácson gasztrokulturális fesztivált tartanak a hétvégi halásznapokon

Akár Arany János verssorait is idézhetjük: "Vadat és halat, s mi jó falat/Szem-szájnak ingere" - mert mindezt kulturális fesztivállal fűszerezve kínálják a horvátországi Kopácsi Halásznapok keretében szombaton és vasárnap.

A kétnapos gasztrokulturális rendezvény résztvevői a tájjellegű hal- és vadételek gazdag választéka mellett házi készítésű élelmiszereket is találnak majd számos standon szombat-vasárnap. A kézműves termékek sorában egyebek mellet kínálnak őrölt paprikát, mézet, ajvárt, édességeket, süteményeket, de az elfogyaszthatókon kívül Kopács utcáin dísztárgyakat is lehet vásárolni.

Az esemény szombat délután 15 órára meghirdetett ünnepélyes megnyitóját követően a horvátországi művészeti csoportok mellett magyar fellépőkkel szervezték a kulturális műsort, míg ezt a napot az ismert mohácsi NGR Music Group zenekar közreműködésével utcabál zárja.

Vasárnap az Aranycsárdás együttes egész napos zenei programja szórakoztatja a Kopácsra ellátogatókat, a híres halpaprikásfőző verseny pedig - amelyen az előzetes információink szerint mohácsiak az idén is megméretik magukat - délelőtt 11 órakor kezdődik.

Képünk archív felvétel, a csiptetős pontyok sütéséről.


B. M.