Kommandósok dörömböltek egy pécsi drogterjesztő ajtaján - Videó!

2023. május 04. csütörtök 08:56

Kommandósok dörömböltek egy pécsi drogterjesztő ajtaján - Videó!

A Pécsi Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel vádol egy férfit, aki pécsi otthonában nagy mennyiségű új pszichoaktív anyagnak minősülő anyagot tartott. A vádlottal szemben bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folyt büntetőeljárás a Pécsi Járásbíróságon, az ügyben 2022. december 12. napján elsőfokú, nem jogerős ítélet született.

 

 

A férfi ezen eljárás alatt, 2022. szeptember 13. előtt ismeretlenül maradt személytől nagy mennyiségű, új pszichoaktív anyagnak minősülő kristályos anyagot vásárolt. Az anyagot pécsi tartózkodási helyén, a ház udvarán levő féltető alatt, egy fekete zacskóban tartotta.

A Pécsi Rendőrkapitányság munkatársai 2022. szeptember 13-án kutatást hajtottak végre az ingatlanban. A vádlott ezt észlelve az új pszichoaktív anyagot tartalmazó zacskót elrejtette a hálószobában egy szekrény mögé, ahol a rendőrök megtalálták és lefoglalták.



Az új pszichoaktív anyag mennyisége a jelentős mennyiség alsó határának 659 %-a volt.

A férfi cselekménye jelentős mennyiségű új pszichoaktív anyag tartásával elkövetett új
pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének minősül. A bűncselekmény büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat
szabadságvesztésre ítélje, mellékbüntetésül tiltsa el a közügyek gyakorlásától és kötelezze a tetemes, több, mint másfél millió forint bűnügyi költség megfizetésére

 

 



 

Forrás: BMRFK