Kocsis Máté: fontos, hogy mindenki elmondja a véleményét

2023. december 01. péntek 14:44

Kocsis Máté: fontos, hogy mindenki elmondja a véleményét

Fontos, hogy mindenki elmondja a véleményét minden olyan sorsdöntő kérdésben, amelyben vitában állunk az Európai Bizottsággal - mondta a Fidesz frakcióvezetője a nemzeti konzultációról. 

 

 

A nagyobbik kormánypárt közösségi oldalára pénteken feltöltött, a csütörtöki, Pécsett tartott fórumon készített videónyilatkozatában Kocsis Máté arról beszélt: a brüsszeli elit Magyarországra akar kényszeríteni számos olyan döntést, amely kedvezőtlen az országnak és a magyar embereknek.

A bizottság most azt kéri, hogy a magyar kormány szüntesse meg a rezsicsökkentést, törölje el a kamatstopot és az extraprofit adót, valamint engedje be az országba a rossz minőségű ukrán gabonát és a migránsokat - sorolta.

"Ezekben a vitákban igenis fontos, hogy mindenki elmondja a véleményét, mert ezek a viták még nem zárultak le" - jelentette ki, hangsúlyozva, egyáltalán nem mindegy, hogy a magyar kormány hány ember véleményét tudja a háta mögött.

Kocsis Máté hozzátette: a nemzeti konzultációról szervezett fórum pedig kiváló alkalom arra, hogy a kormány tagjai találkozzanak az emberekkel, megvitassák velük ezeket a "húsbavágó sorskérdéseket", és mindenkit arra biztassanak, hogy vegyen részt ebben a munkában, vegyen részt a konzultációban, és a brüsszeli elittel vívott csatát "ne feladjuk, hanem küzdjünk meg a magyar álláspontért, ahogy mindig is szoktunk" - fogalmazott Kocsis Máté.

Képünkön: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője (b2), mellette Őri László, a Baranya Vármegyei önkormányzat elnöke (b), Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő (j) és Hoppál Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője (j) a nemzeti konzultációt és a szuverenitásvédelmet érintő pécsi fórumon 2023. november 30-án.

 

MTI - Fotó: MTI/Katona Tibor