Kis helyen nem csak a teleszkópos padlásfeljáró a megoldás!

2022. szeptember 12. hétfő 21:21

Kis helyen nem csak a teleszkópos padlásfeljáró a megoldás!

Előfordul, hogy a padlásteret azért hagyjuk kihasználatlanul, mert nincs elég hely egy megfelelő feljáró beállításához. A teleszkópos padlásfeljáró egy praktikus eszköz, de vannak további, kiváló megoldások is.

A lakásfelújításokhoz még mindig elérhető többféle támogatás, ezért sokan döntenek úgy, hogy az eddig kihasználatlan tereket, mind például a padlást, használatba veszik. A padlásfeljárást azonban biztosítani kell, ami helyszűke miatt sok helyen jelenthet problémát. Erre ad választ például a teleszkópos padlásfeljáró, de léteznek más megoldások is, amik akár olcsóbbak, praktikusabbak és erősebbek is lehetnek.

Ha nagyon egyszerűen akarjuk megfogalmazni, akkor a teleszkópos padlásfeljáró alapvetően egy összecsukható létra, aminek a két szára magába tud visszacsúszni. Viszont ezt a végtelenül kompakt létrát fixen lehet rögzíteni egy padlásfeljáró lapra, így alapvetően mindent tud. Kicsi, erős és könnyű. Cserébe viszont elég drága, ezért nem mindig a legpraktikusabb választás.

A teleszkópos padlásfeljáró helyett azonban vannak más változatok is, amik másféle paraméterekkel, de ugyanazt tudják, mint a teleszkópos padlásfeljáró - csak sokkal olcsóbban.

Ollós padlásfeljáró

A teleszkópos padlásfeljáró technikai jellegéhez legközelebb az ollós padlásfeljáró áll. Ez a feljáró fajta is egészen apróra összecsukható, a padlásfeljárat lépcsőfedelére záródik és teherbírása ugyanúgy 150 kiló körül van, mint a teleszkópos padlásfeljárónak. Az ára viszont jóval kedvezőbb, bár a padlásfeljárók között a drágább kategóriát képviseli.

Olyan helyekre érdemes beépíteni, ahol a padlástérben nincs elég hely a lépcsőfedél körül. Akár 285 centi beépítési magasságot is át tud hidalni, így ez egy kényelmes, praktikus és költséghatékony megoldást kínál.

Összecsukható padlásfeljárók

Ha még ennél is költséghatékonyabb változatot keresünk, akkor jó megoldás lehet az összecsukható padlásfeljáró, aminek két változata létezik.

Az egyik a kétrészes, ami egy rendkívül stabil megoldást kínál a padlásra való feljutáshoz. Igényel némi helyet a padlástérben, mivel a padlásfeljáró összecsukott állapotban valamivel túlnyúlik a lépcsőfedélen, cserébe viszont akár 335 centis belmagasságot is át tud hidalni és nagyon megbízható.

Ha nincs hely a padlástérben és a legolcsóbb változatot keressük, akkor a háromrészes összecsukható padlásfeljáró lehet a jó megoldás. Ez a feljáró a lépcsőfedélre záródik vissza, így ugyanolyan kompakt, mint a teleszkópos padlásfeljáró. Az ára viszont messze a legkedvezőbb az összes megoldás közül. Kapható olyan változat, ami 150 kilóig terhelhető lépcsőfokonként, de az átlag inkább 120 kilót bír és az áthidalható magasság is valamivel kisebb.

(X)