Kiraboltak egy fiút Pécsett, négyen támadtak rá

2019. április 16. kedd 09:59

Kiraboltak egy fiút Pécsett, négyen támadtak rá

A Pécsi Járásbíróság hétfőn elrendelte egy pécsi férfi letartóztatását csoportosan elkövetett rablás bűntettének alapos gyanúja miatt egy hónapra. 

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a fiatalkorú sértett Pécsen, egy autóbuszról leszállva sétált, amikor négy ismeretlen személy megszólította és cigarettát kért tőle.

Azt követően, hogy a sértett többször elmondta, hogy nincs dohánya, ketten lefogták a kezeit, a harmadik személy kétszer gyomron vágta, majd negyedik társuk a sértett ruháit átvizsgálta. Ennek során a sértett kabátjának zsebeiből 13.000 forintot, valamint a bérletét elvették, majd egy közeli rendelőintézet felé elszaladtak.

A sértett személyleírása alapján fogták el a gyanúsítottat, akit a sértett többször látott már az iskolája környékén.

Figyelemmel a bűncselekmény tárgyi súlyára, körülményeire, alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított - szabadlábon hagyása esetén - elérhetetlenné válna, megszökne, a büntetőeljárásban résztvevő más személyt befolyásolna, megfélemlítene, a bizonyítást veszélyeztetné.

A bíróság határozatát az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított fellebbezett, a kirendelt védő az ülésen nem volt jelen, neki az ülést követően három napja van a jogorvoslati nyilatkozat benyújtására.

A bíróság határozata nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék