Kirabolt egy idős asszonyt egy férfi Pécsett, lecsukták

2020. március 17. kedd 17:10

Kirabolt egy idős asszonyt egy férfi Pécsett, lecsukták

Pécsi Járásbíróság kedden egy hónapra elrendelte egy férfi letartóztatását rablás bűntettének és kisebb értékre elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt. 

 

 

A rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsított február 13. napján 17.00 óra körüli időben egy pécsi utcán meglökte az éppen telefonáló, 81 éves sértett asszony vállát és rákiáltott: „Hány óra?". Ezt követően kirántotta a sértett két kezéből a mobiltelefonját, és elmenekült. A telefon értéke kb. 40.000 forint volt.

A gyanúsított 2020. március 13. napján 18.00 óra és 2020. március 14. napján 8.00 óra közötti - pontosabban meg nem határozható - időben a csukott, de nem zárt ajtón bement egy pécsi italbolt pincéjébe, és onnan elvitt 1 db talicskát, 1 db molnárkocsit, 1 db lapátot, 1 db csákányt, 4 db vascsövet, valamint 1 db Stihl márkájú fűrészt, összesen mintegy 100.000 forint értékben. A vascsövek, a csákány, a lapát és a talicska lefoglalásra kerültek, így a lopással okozott kárból kb. 30.000 forint megtérült.

A halmazat és a gyanúsított erőszakos többszörös visszaesői minősége miatt kiszabható legmagasabb büntetésre, valamint arra tekintettel, hogy a gyanúsított állandó munkával, jövedelemmel nem rendelkezik, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne.

Megalapozottan lehet tartani attól is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén részben a sértettek megfélemlítésével, részben tárgyi bizonyítási eszköz elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítást veszélyeztetné.

A gyanúsított büntetett előéletére, valamint arra figyelemmel, hogy az első bűncselekményt egy héttel - egy korábbi elítélésből való - feltételes szabadságra bocsátása után követte el, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása estén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A fenti indokok alapján a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

Az ügyész és a gyanúsított tudomásul vették a végzést, a védő az ülésen nem volt jelen, ő még három napig fellebbezést jelenthet be, így a bíróság határozata nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék