Ki lehetett ekkora barom? Megrongálták a pénteken átadott mohácsi busószobrot

2020. október 31. szombat 13:40

Ki lehetett ekkora barom? Megrongálták a pénteken átadott mohácsi busószobrot

Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere tette közzé szombaton a közösségi oldalán, hogy megrongálták a pénteken átadott Busók ördögkeréken elnevezésű szoborcsoportot.


A városvezető azt írta, hogy „a lábtartókat ugyan megrongálták, de egy becsületes dolgozónk szerencsére elsőként vette észre és hazavitte a kilazított, leszedett részeket". A bejegyzésből kiderül, hogy az önkormányzat a napokban helyreállítja az alkotást.

Mint arról beszámoltunk, a felújított mohácsi Deák teret pénteken adták át. A terület egyik dísze Trischler Ferenc szobrászművész munkája, a keleti oldalon felállított Busók ördögkeréken elnevezésű szoborcsoport.

A Deák tér és a Busóudvar fejlesztésére a város összesen 850 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. Előbbi helyszínen kialakítottak egy hatalmas vízmedencét, amely rendezvények idején - természetesen szárazon - nézőtérként is szolgál. A kitelepülő árusok és vendéglősök számáras csatlakozási lehetőséget építettek ki az áram-, víz- és csatornahálózathoz, a Hősi emlékmű keleti és nyugati oldalára pedig mobil színpad telepíthető.

A Busóudvarban a 21. század elvárásainak megfelelő technikai fejlesztések valósultak meg, ennek megfelelően az új kiállítás immár interaktív elemeket is tartalmaz.

Palotás Péter - Fotó: Facebook/Pávkovics Gábor