Kétszáz forintot kért, húszezret rabolt egy fiatal fajankó - Lecsukatta a bíróság

2018. október 12. péntek 15:19

Kétszáz forintot kért, húszezret rabolt egy fiatal fajankó - Lecsukatta a bíróság

A Pécsi Járásbíróság pénteken elrendelte egy fiatalkorú pécsi fiú letartóztatását egy hónapra rablás bűntettének alapos gyanúja miatt. 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a fiatalkorú gyanúsított kedden Pécsett az éjszakai órákban 200 forintot kért egy nőtől, és miután a nő azt mondta, hogy ad, már 500 forintot kért tőle, erre a sértett azt mondta, hogy nincs neki.  

Ekkor a gyanúsított a sértett nőt szemből meglökte, aki ettől a földre esett, jobb könyöke megsérült. A gyanúsított pedig a sértett magához szorított táskájából kivette annak pénztárcáját a benne lévő húszezer forinttal, személyes irataival, bankkártyájával együtt, majd a helyszínről elfutott.

A fiatalkorú gyanúsított - hasonló jellegű és más bűncselekmények elkövetése miatt - korábban már állt bíróság előtt, akkor javítóintézeti nevelésre ítélték, ez ügyben töltött előzetes letartóztatásából nem régen szabadult és jelenleg is büntetőeljárás hatálya alatt áll.

Alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, a büntetőeljárásban résztvevő személyeket befolyásolva, megfélemlítve veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb, erőszakos jellegű, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A végzés véglegessé vált, tekintettel arra, hogy azt az ügyész, a gyanúsított és védője valamint a gyanúsított törvényes képviselője is tudomásul vették.

Forrás: Pécsi Törvényszék - Fotó: Pixabay