Két szír, egy magyar embercsempész segítette a Kölkednél elfogott migránsokat

2019. december 22. vasárnap 10:26

Két szír, egy magyar embercsempész segítette a Kölkednél elfogott migránsokat

Három embert vett őrizetbe a rendőrség, akiket azzal gyanúsítanak, hogy migránsok szállításában segédkeztek.

 

 

 

Amint arról beszámoltunk , szombaton éjjel jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Kölked térségében.

 

A férfiakból álló csoport tagjai szír állampolgároknak vallották magukat.

 

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A rendőrök előállították őket a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra, majd meghallgatásukat követően a hatályos visszafogadási egyezmény alapján átadták a horvát hatóságoknak.​

A bevezetett intézkedések eredményeképpen a migránsok elfogását követően a rendőrök a helyszín közelében több olyan autót ellenőriztek, amelyekkel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy a migránsok továbbszállításához köthetők.

Az autókat vezető sofőrök közül egy 42, valamint egy 23 éves férfi szír állampolgár nem tudott elfogadható magyarázatot adni arra, hogy miért tartózkodik Magyarországon. A rendőrök - a harmadik autót vezető 47 éves magyar állampolgárságú férfival együtt - elfogták, valamint előállították őket a főkapitányságra.

A gépjárműveket lefoglalták, a sofőröket kihallgatták gyanúsítottként, majd őrizetbe vették őket.

A két szír állampolgár ellen embercsempészés, a harmadik, magyar állampolgárságú férfi ellen embercsempészés kísérlete miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

Forrás: BMRFK