Két nyerő lap a pakliban: A mohácsi Ász Duó országos szinten is jól muzsikál

2013. április 07. vasárnap 16:01

Két nyerő lap a pakliban: A mohácsi Ász Duó országos szinten is jól muzsikál

A Fásy Szupersztár tehetségkutató versenyen tavaly decemberben indult el Veriga Valér billentyűs és Balázs Misi énekes (képünkön), azaz az Ász Duó. Bár időközben kiestek, nem csüggednek - új célokra szegezik tekintetüket.

A kitartás megvan bennük: közös zenei és dalszerzői gyökereik harminc évre nyúlnak vissza, amikor még nem báli, mulatós kategóriában, hanem saját rock számokat játszva álltak a színpadon a Pirock nevű formációval, olyan együttesek előzenekaraként is, mint az Edda, a Rolls Frakció vagy a Karthago.

Portálunk Balázs Misit kérdezte, aki így érez a duó munkájával kapcsolatban: „A cél az, hogy mivel nekem is rengeteg saját nótám van, és neki is (mármint Valérnak), csináljunk valami olyat, ami Mohács város büszkeségére válik." A frontember hangsúlyozza azt is, hogy a zenekar mohácsi, mivel Mohácson van a stúdiójuk, itt dolgoznak. „Mohácsinak vallom magam, attól függetlenül, hogy Kölkeden élek." - osztja meg velünk, majd hozzáteszi: „Próféta a saját hazádban nem lehetsz."

Ami a tehetségkutató versenyt illeti, elárulja: „Hideg zuhanyként érintett, mivel nem tudtunk róla, hogy indulni fogunk." Keresd a nőt! - mondhatnánk, a dologban ugyanis Misi feleségének keze volt. Ő hitt abban, hogy a produkciót a széles közönségnek is meg kell ismernie, ezért titokban benevezte a duót a versenyre. A fiúk csupán két héttel a megmérettetés előtt szereztek tudomást minderről.

A versengés során jó hangulat uralkodott. A kulisszák mögött az együttes sok kedves embert ismert meg, az újonnan szerzett barátokkal pedig a mai napig tartják a kapcsolatot - tudjuk meg Misitől, aki nem rejti véka alá: Ha nagyobb lett volna körülöttük a hírverés, és több mohácsi küldte volna az sms-eket, akkor a mai napig versenyben lehetnének.

Elkeseredésre azonban sem ok, sem idő nincs. A frontember februárban szólóban az X-Faktor előválogatóján továbbjutott egy Charlie slágerrel. Április folyamán értesítik arról, mikor várják tévéfelvételre. A duó májusban érkezik el fennállásának egy fontos mérföldkövéhez Budapesten - egy országos tehetségkutató verseny keretében bizonyíthatnak.

A zenekar követőinek, szurkolóinak Misi egy üzenetet is küld rajtunk keresztül: „Ha összetartunk, felforgatjuk a világot! És megígérem, hogy büszkék lehetnek ránk Mohács lakói, hiszen értük vagyunk. Hajrá Mohács!"

Fotó: Balázs Mihály archívuma

Cs. Á.