Kamuztak, aztán loptak, Mohácson is jártak

2017. november 11. szombat 15:00

Kamuztak, aztán loptak, Mohácson is jártak

Vásárlóknak, érdeklődőknek adták ki magukat, majd ékszereket és porcelánt loptak el a házakból.

Lopás bűntett, lopás vétség és hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság két pécsi férfi és két pécsi nő ellen, akik 2016. szeptember 30-a és 2017. június 6-a között Pécsett, Komlón és Mohácson is loptak különböző ingatlanokból. A gyanúsítottak úgy mentek be több családi házba és lakásba, hogy az eladó ház vagy bútorok iránt érdeklődő vásárlóknak adták ki magukat, majd a házban való körbevezetésük során a sértettek figyelmét elterelve különböző ezüst és arany ékszereket, valamint porcelántárgyakat tulajdonítottak el közel másfél millió forint értékben.

Az összesen kilenc esetet felölelő rendőrségi vizsgálat az 54 éves férfi esetében hét, a 45 éves nő kapcsán kilenc, a 20 éves fiatal és az 55 éves férfi kapcsán pedig 2-2 rendbeli jogsértés gyanúját tárta fel.

A gyanúsítottak ellen - az 54 éves férfi és a 45 éves nő előzetes letartóztatása mellett - folytatott nyomozást a rendőrség a napokban lezárta, és az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

Forrás: EQM-BMRFK