Jutalmat kaptak az önkormányzatnál dolgozók közül azok, akik kimaradtak a bérfejlesztésből

2019. június 19. szerda 14:33

Jutalmat kaptak az önkormányzatnál dolgozók közül azok, akik kimaradtak a bérfejlesztésből

A képviselő-testület korábbi döntése értelmében egyhavi jutalmat kapott júniusban az önkormányzat intézményeinél dolgozók jelentős része. 

 


Mohácson már a költségvetés tervezésekor elkülönítettek kéthavi pluszjuttatásnak megfelelő összeget azoknál az intézményeknél, ahol az elmúlt esztendők során nem volt érdemi béremelés, azzal, hogy év közben döntenek majd a kifizetés módjáról.

A kéthavi keret első részét júniusban megkapták az érintettek.

Ezúttal sem minden dolgozó részesült egyformán a pluszjuttatásban, azért, mert az intézményi körben van olyan ágazat, ahol az elmúlt években sor került fokozatosan végrehajtott bérrendezésre.

A Mohács-Bár-Homorúd-Sátorhely-Székelyszabar Köznevelési Intézményfenntartó Társulás által működtetett óvodákban és a bölcsődében dolgozók tekintetében a havi 250 ezer forint alatti jövedelmet kapó dolgozók egyhavi, a 250.000- 400.000 forint közötti bérrel rendelkezők félhavi jutalomban részesültek.

A Családsegítő Szolgálatnál dolgozó tizenhat közalkalmazott közül kilencen - egy pályázati program keretében - munkabérén kívül rendszeres megbízási díjat is kapnak.

A határozat értemében az utóbbiban nem részesülők kapták meg a jutalmat.

Az önkormányzat által fenntartott többi intézménynél (Közétkeztetési Ellátó Szervezet, Szociális Otthonok, Polgármesteri Hivatal, Kanizsai Dorottya Múzeum és Könyvtár) az elmúlt időszakban sem volt a minimálbéren, illetve a garantált bérminimum feletti, érdemi béremelés, így ők valamennyien megkapták az egyhavi pluszjuttatást.

M. B.