Jogsi nélkül, lopott kocsival, részegen csapódott oszlopnak

2020. szeptember 07. hétfő 10:58

Jogsi nélkül, lopott kocsival, részegen csapódott oszlopnak

Nem volt érvényes vezetői engedélye, a tulajdonos tudta nélkül használta a járművet és az ittasság gyanúja is felmerült annál a férfinál, aki egy villanyoszlopnak csapódott Sellyén. 

 

 

Jármű önkényes elvétele, valamint járművezetés ittas állapotban bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Siklósi Rendőrkapitányság egy 35 éves sellyei férfi ellen.

A férfi vasárnap 10 óra körül Sellye belterületén közlekedett egy személygépkocsival, amikor a járművel az út mellett álló villanyoszlopnak csapódott.

A helyszínen alkalmazott alkoholszonda a gépjárművezetővel szemben pozitív jelzést mutatott, ezért őt előállították további mintavételre, amely igazolta az alkoholfogyasztás tényét.

A baleset körülményeinek tisztázásakor az is kiderült, hogy a férfi érvényes vezetői engedély nélkül, valamint jogtalanul használta az autót, mivel a gépkocsit a tulajdonos pár nappal korábban karosszériajavítási munkák elvégzése miatt hagyta nála.

A férfi gyanúsítotti kihallgatásakor a terhére rótt bűncselekmények elkövetését elismerte, ellene az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást is indítottak a rendőrök.

Forrás: BMRFK