Ismét pécsi elnök, Englenderné Hock Ibolya irányítja a németek országos önkormányzatát

2019. október 29. kedd 09:05

Ismét pécsi elnök, Englenderné Hock Ibolya irányítja a németek országos önkormányzatát

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusán került sor az országos nemzetiségi önkormányzatok képviselőinek ünnepélyes mandátumátvételére. A Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának 44 képviselője vette át, további 3 képviselő pedig későbbi időpontban kapja kézhez megbízólevelét az elkövetkezendő öt évre. 

 

Az ünnepélyes átadáson rész vett Soltész Miklósegyházi, nemzetiségi- és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár és Dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet ombudsmanhelyettes.

Ritter Imre német nemzetiségi parlamenti képviselő ünnepi beszédében méltatta a nemzetiségi önkormányzati képviselők munkáját és a nemzetiségeken belüli egység fontosságát hangsúlyozta: „Kérek mindenkit, hogy mindenféle politikai, szakmai, gazdasági, személyi ellentétet félretéve, mindig mindenki saját hite szerint álljon ki saját nemzetiségéért."


A mandátumok ünnepélyes átadását követően a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának székházában megtartották az új közgyűlés alakuló ülését. 

A 47 tagú, legfelsőbb magyarországi német döntéshozói testület elnökének egyhangúlag a pécsi Englenderné Hock Ibolyát választották.

Az ülés során nagy többséggel Schubert Olíviát főállású elnökhelyettesnek, Waldmann-né Baudentiszt Évát és Schindler Lászlót társadalmi megbízatású elnökhelyetteseknek választották meg.

Englenderné Hock Ibolya köszönetét fejezte ki a közgyűlés tagjainak bizalmukért és jelöltségének egyhangú támogatásáért.

- Ez a választás nagy felelősséget is rótt rám, hiszen mindenki azt reméli, sikerrel látom majd el ezt a munkát. A pozíció természetesen nagy felelősséggel társul, de reményeim szerint meg tudok felelni ennek, különösképp, mivel csapatmunkára és együttműködésre számítok a tagok részéről, illetve remélem, hogy az újonnan kinevezett három elnökhelyettessel meg tudjuk majd osztani egymás között a feladatokat - nyilatkozta az újraválasztott elnök.


A közgyűlés alakuló ülésén sor került az MNOÖ bizottságok megválasztására is. A kulturális és médiabizottságának élére Manz Józsefet, a pénzügyi- és ellenőrző bizottság élére Tázer Mariannt, az oktatási bizottság élére Manz Alfrédot, az ifjúsági bizottság élére Koch Emilt, a közbeszerzési és döntéshozói bizottság élére pedig Friedl Tamást választották.

Forrás: MNOÖ