Ismét lehet pályázni háztartási gépek cseréjére, itt vannak az időpontok és a tudnivalók

2018. október 23. kedd 13:42

Ismét lehet pályázni háztartási gépek cseréjére, itt vannak az időpontok és a tudnivalók

Újraindul az Otthon melege program novembertől, amellyel a háztartási nagygépek cseréjére nyílik lehetőség, az új kiírással a kormány kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá a családok energiafelhasználásának csökkentéséhez. A Dél-Dunántúlról, így Baranyából is november 14-én lehet benyújtani a pályázatokat.   

 

A program célja, hogy a lakosság olyan hűtő, fagyasztó, valamint mosógép készülékeket szerezzen be, amelyek hozzájárulnak a rezsiszámlák csökkentéséhez.

Három kategóriát különít el a tárca a program meghirdetésekor. Az A+ kategóriában háztartásonként 20 ezer forintra, az A++-ban 40 ezer forintra, az A+++ kategóriában pedig 45 ezer forint támogatásra lehet pályázni - tette hozzá. A tárca számításai szerint attól függően, hogy ezek közül milyen energiaosztályú berendezést választ egy család, évente akár 12-20 ezer forint megtakarítás is elérhető.

A pályázatokat régiónként eltérő időpontokban november 5. és 19. között (A Dél-Dunántúlról, így Baranyából is november 14-én) lehet benyújtani, kizárólag elektronikusan, ügyfélkapun a rendelkezési keret kimerüléséig. 

A pályázati felhívás és a hozzá kapcsolódó dokumentumok az alábbi linken érhetőek el:

https://hgcs2017.nfsi.hu/?fbclid=IwAR3mZ61CQNvBUTsIE-omP4Axrwy4lxFGYRkLKzBSFetCaBeNFVZxjZV3-KM

 

 

 

EQM