Ismét lányoknak mutogatta magát egy baranyai férfi a neten

2019. november 13. szerda 08:40

Ismét lányoknak mutogatta magát egy baranyai férfi a neten

A Pécsi Járási Ügyészség szeméremsértés vétsége miatt emelt vádat egy baranyai férfi ellen, aki videóüzenetek során mutogatta magát fiatal lányoknak. 

 

A férfit korábban ugyanilyen jellegű bűncselekmények miatt a bíróság szabadságvesztésre ítélte, mely szabadságvesztésből 2018 augusztusában reintegrációs őrizetbe került.


Ennek lényege, hogy a szabadságvesztés büntetés vége előtt az arra jogosult és érdemes elítélt hazamehet, a büntetésének hátralévő részét otthonában töltheti le, elektronikus lábbilinccsel történő ellenőrzés mellett.

A férfi ezen őrizet alatt lakóhelyén több valótlan profilt hozott létre egy ismert közösségi médiafelületen annak érdekében, hogy azokat később szeméremsértéshez használja fel.

A férfi az általa így létrehozott profilokkal előbb ismerősöket gyűjtött a világhálón, majd olyan lányok oldalát kereste fel, akikkel valamilyen közös ismerősön keresztül kapcsolatba tudott lépni.

Miután az általa kiszemelt sértettekkel az interneten megismerkedett, a férfi velük üzenetet váltott, illetve videóhívásokat kezdeményezett.
Ennek során a vádlott 2018 decemberében és 2019 januárjában két kiskorú lánnyal vette fel a  kapcsolatot. A lányokkal történő üzenetváltás során a férfi úgy terelte a beszélgetést, hogy a kiskorú sértetteket rávegye arra, hogy a nekik küldött videóüzenetet megnézzék.

 

Miután a sértettek a férfi videóüzenetét fogadták, az élő videóhívás során a vádlott a telefon kamerája előtt ülve önkielégítést végzett úgy, hogy a videón az arca nem volt látható, nemi szervét a kiskorú sértetteknek mutogatta.

A vádlott cselekménye a szeméremsértés vétségének a megállapítására alkalmas.

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség