Ingyenesen adott át kannabiszt alkalmazottjának is egy férfi

2019. június 11. kedd 12:48

Ingyenesen adott át kannabiszt alkalmazottjának is egy férfi

A Szigetvári Járásbíróság a június 11. napján megtartott előkészítő ülésen a vádlottat bűnösnek mondta ki kábítószer-kereskedelem bűntettében, ezért 2 év 4 hónap börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint 2.752.500 forintra, továbbá a bűncselekmény elkövetéséhez használt 7 mobiltelefonra és egy gépkocsira vagyonelkobzást rendelt el.  

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott a 2014. év és 2018. május 22. napja közötti időszakban - néhány hónapos megszakításokkal - a barátai és ismerősei körében kábítószerrel, kannabisszal kereskedett, illetőleg több alkalommal ingyenesen adott át kannabiszt alkalmazottjának is.

A vádlott a kábítószert Pécsett ismeretlen körülmények között szerezte be, legutóbb 2018. május 18. vagy 19. napján. A vádlott a megszerzett kábítószert a szigetvári lakóhelye padlásán tartotta, amelyből digitális mérleg segítségével porciózta ki az adagokat. A vádlott és védője fellebbezést jelentettek be az ítélet ellen enyhítés végett, az ügyész tudomásul vette a bíróság döntését.


Forrás: Szigetvári Járásbíróság