Így választott Mohács képviselőket és polgármestert 2006-ban: nagyon nyert a Fidesz-KDNP

2019. szeptember 21. szombat 08:34

Így választott Mohács képviselőket és polgármestert 2006-ban: nagyon nyert a Fidesz-KDNP

2006-ban még tizenhét főből állt a mohácsi képviselő-testület, az akkor tartott helyhatósági választáson is nagy fölénnyel nyertek a Fidesz-KDNP jelöltjei az egyéni választókerületekben, Szekó József polgármestert pedig csaknem hetven százalékos szavazataránnyal választották meg ismét.

 

Tizenhárom évvel ezelőtt még tizenhét főből állt a mohácsi képviselő-testület, a jelöltek tíz egyéni körzetben, illetve heten kompenzációs listán szerezhettek mandátumot.

A Fidesz-KDNP elsöprő sikert könyvelhetett el városukban: az egyéni körzetekben kilencben bizonyultak befutónak a pártszövetség jelöltjei. A fennmaradó helyen függetlenként Földváriné Wiszt Zsuzsanna került a testületbe, az ő körzetében viszont a Fidesz-KDNP nem állított saját jelöltet.

A helyhatósági választáson Mohácson elindult további pártoknak értelemszerűen 2006-ban is a vigaszág, azaz a kompenzációs lista jelentett némi fogódzót, a töredékszavazatok alapján hét mandátumhoz jutottak. A szocialisták és a szabad demokraták három-három, az MDF-Centrum egy képviselőt küldhetett a városházára.

A polgármester-választás 2006-ban is nagyon sima volt, az akkor már a várost két cikluson át irányított Szekó József a szavazatok csaknem hetven (egészen pontosan: 69,64) százalékát szerezte meg. 

Két vetélytársa megközelíteni sem tudta. Panczáné Dékány Klára (MSZP-SZDSZ) 26,09, Gayer Balázs (MDF-Centrum) 4,26 százalékkal zárta a megméretést.

2006-ban egyébként a szavazásra jogosultak több mint fele, elment voksolni Mohácson, összesen 8 224-en jelentek meg a szavazókörökben.

M. B.