Így állunk most: megérkeztek az elmúlt egy hét járványügyi adatai

2022. november 23. szerda 09:43

Így állunk most: megérkeztek az elmúlt egy hét járványügyi adatai

Az előző héten országszerte 4098 Baranyában 294 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta  2 162 093-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma, közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu. 

 

 

A kormányzati portálon azt írták:

Meghalt a múlt héten 61, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 245-re emelkedett. A gyógyultak száma 2 098 240, az aktív fertőzötteké 15 608.
    

Jelenleg 770 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

Baranyában 294 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 94 230. 

 

Azt írták, Magyarországon a járvány jelenleg "mérsékelten zajlik", ami köszönhető a magas átoltottságnak is. Hangsúlyozták: a vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik.
    

A megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását - olvasható az oldalon.
    

Kiemelték, hogy a kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét. Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, a házi gyermekorvostól, valamint beadatható a kórházi oltópontokon, ahová péntekenként időpontfoglalással és anélkül is lehet menni.
    

Kapható megerősítő oltás az új típusú, omikron elleni Pfizer-vakcinával is. Az oltóanyag egyadagos, és kizárólag emlékeztető oltásra kapott uniós engedélyt. A megerősítő oltás a pénteki oltási napokon időpontfoglalás nélkül is felvehető.
   

 A kormány és az operatív törzs folyamatosan elemzi a járványhelyzetet, ha szükséges, további intézkedéseket hoz - írták a koronavirus.gov.hu oldalon.

EQM