Ifjúságvédelmiseknek indítottak továbbképzést a rendőrök

2020. március 06. péntek 18:30

Ifjúságvédelmiseknek indítottak továbbképzést a rendőrök

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság 2020-ban is meghirdette továbbképzését a kiskorúakkal foglalkozó jelzőrendszer tagjai számára. 

 

 

A tavalyi évben nagy sikerrel záruló gyermek és ifjúságvédelmi műhely munkájában 2020-ban is pedagógusok, szociális munkások, gyámhivatali és ügyészségi munkatársak, védőnők, lakásotthonok és civil szervezetek képviselői vesznek részt.

Az 50 órás programsorozatot március és október között rendezik meg havonta egy, illetve két alkalommal. A projekt célja a gyermek- és fiatalkori bűnözés, az áldozattá válás, valamint a bűnismétlés megelőzése, továbbá rávilágítani arra, hogy a jogsértések megelőzése össztársadalmi feladat.

Különlegessége, hogy a rendőrségi szakemberek szakítanak a hagyományos oktatási formákkal, és az ismeretanyagot különböző élménypedagógiai eszközök alkalmazásával kívánják megvalósítani.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megvalósuló továbbképzést dr. Gulyás Zsolt rendőr ezredes, megyei rendőrfőkapitány nyitotta meg, majd Pápai Balázsné rendőr alezredes és Tóth József trénerek tartottak előadást a résztvevőknek.

A képzési nap második felében a jelzőrendszeri szakemberek „A jövő technológiája a mában" címmel a robotika és a 3D-s alkotások világába nyerhettek bepillantást a Pécsi Szakképzési Centrum Zipernowszky Károly Műszaki Szakgimnáziumában.

Forrás: BMRFK