Idős házaspárt csapott be egy pécsi férfi, vádat emeltek ellene

2019. május 08. szerda 08:51

Idős házaspárt csapott be egy pécsi férfi, vádat emeltek ellene

A Pécsi Járási Ügyészség a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki egy idős házaspártól csalt ki pénzt. 

 

A férfi 2018. szilveszterén a délutáni órákban megszólította a lakása előtt tartózkodó 88 éves sértettet azzal, hogy cukorbeteg és segítségre lenne szüksége. Az idős ember lakására hívta a férfit, aki a lakásban a sértettnek és 85 éves feleségének előadta, hogy rosszul van, ezért egy pohár vizet és cukrot kért. 

Miközben az idős házaspár megkínálta a vádlottat, a férfi anyagi segítséget
kért tőlük. Ekkor az idős hölgy elővett a pénztárcájából kétezer forintot, melyet át akart adni a vádlottnak, aki azonban észrevette, hogy nagyobb címletű bankjegyek is vannak a tárcában, így abból azzal az ígérettel vett ki tízezer forintot, hogy azt másnap visszaadja.

Ezután a férfi eltávozott a lakásból.

Másnap ismét megjelent a lakásban a férfi, majd közölte, hogy visszahozta a kölcsönkért összeget, azonban azt állította, hogy csak 20.000,- Ft címletű készpénzzel rendelkezik, ami a feleségénél van a kocsiban, ezért arra kérte az idős hölgyet, hogy adjon neki 10.000,- Ft-ot, majd felhozza a feleségénél lévő 20.000,- Ft-ot.

Ekkor a hölgy átadta az újabb 10.000,- Ft-os bankjegyet, azonban
a beszélgetést hallotta a férje is, aki a lakásból távozni szándékozó férfi kezéből kivette a pénzt, majd közölte, hogy lemegy vele a gépkocsihoz és rendezik az anyagiakat.

A gépkocsinál az idős úr szembesült azzal, hogy a csaló hazudott nekik, ugyanis az utcán őt nem várta senki, ekkor a sértett kihívta a rendőrséget, azonban a vádlott elhagyta a helyszínt.

Az elkövető cselekménye a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntettének a megállapítására alkalmas.

 

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség