Idén is segítenek a vállalkozni akaró baranyaiaknak

2019. július 12. péntek 15:10

Idén is segítenek a vállalkozni akaró baranyaiaknak

Újból lehetőséget kapnak azok a regisztrált álláskeresők, akik vállalkozást indítanának, saját lábra állnának, hiszen itt az alkalom, hogy pályázzanak az Önindító 2019 programra, amelyen idén is 20 fő vehet részt. 

 

 

Az országosan egyedülálló Önindító munkaerő-piaci programot 2013 óta - minden évben megújítva - valósítja meg a Baranya Megyei Kormányhivatal, amely képzéssel és vissza nem térítendő pénzügyi támogatással segíti a vállalkozóvá válást.

A hazai forrásból megvalósuló Önindító program fontos eleme az 550 órás komplex - elméleti és gyakorlati - vállalkozóvá válási ismeretek megszerzésére irányuló képzés, amely a sikeres üzleti működés megalapozásához járul hozzá. A résztvevők a képzés teljes időtartama alatt keresetpótló juttatásban részesülnek, emellett vállalkozóvá válási támogatásra és vissza nem térítendő 2 millió forintos tőkejuttatásra is pályázhatnak.

A program 2019. szeptember 1. napjától 2020. augusztus 30. napjáig tart. Jelentkezni a kapcsolódó anyagok közül letölthető jelentkezési lap kitöltésével és beküldésével lehet legkésőbb 2019. augusztus 14. napjáig.

A programmal kapcsolatban további tájékoztatás kérhető a Baranya Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályán a (72) 896-009-es telefonszámon, valamint a [email protected] e-mail címen.


EQM - Baranya Megyei Kormányhivatal