Idén is pályázhatnak a Bursa Hungarica ösztöndíjra a mohácsi diákok

2019. október 20. vasárnap 10:36

Idén is pályázhatnak a Bursa Hungarica ösztöndíjra a mohácsi diákok

Ahogy a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíj-rendszer működése óta hagyományosan, úgy idén is csatlakozott Mohács önkormányzata a programhoz. A diákok november 5-ig adhatják le kérelmüket a városházán. 

A szaktárca, az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén is meghirdette a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer jövő évi pályázati fordulóját a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatási tanulmányainak támogatására.

A felsőoktatásban részt vevő hallgatók számára létrehozott program több elemből áll: a települési és megyei önkormányzatok részéről a diákoknak adományozott szociális ösztöndíjból, és az előbbi alapján a hallgató felsőoktatási intézményében megállapított szociális ösztöndíjból.

Az intézményi részben azok részesülhetnek, akik teljes idejű alapképzésben, mesterképzésben, egységes, osztatlan képzésben vagy felsőfokú szakképzésben folytatják tanulmányaikat.

Az önkormányzatok évente csatlakozhatnak a programhoz, saját belátásuk és lehetőségeik alapján tetszőleges összegű keretet fordíthatnak a diákok támogatására.

Mohács a Bursa első meghirdetése óta részt vesz a programban, az utóbbi esztendőkben mintegy négymillió forintos keretet fordítottak erre a célra, amiből évente több mint kétszáz fiatal részesedett.

Az önkormányzat most is meghirdette a pályázatot.

A már hallgatói jogviszonnyal rendelkezők egy évre kaphatnak támogatást, akik jövőre érettségiznek, s aztán kezdik meg felsőfokú tanulmányaikat, három esztendőre.


Akik még nem éltek a lehetőséggel, azoknak előbb regisztrálniuk kell magukat (https://bursa.emet.hu/play/playbelep.aspx), akik ezt korábban megtették, az akkor kapott kódjukkal léphetnek be az oldalra.

A webhelyen megtalálható pályázati űrlapot ki kell nyomtatni, majd amit aláírva november 5-ig lehet leadni a városházán.


Képünk illusztráció.

M. B. - Fotó: Kálmándy Ferenc (archív)